Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι,
Το θέμα που ακολουθεί με απασχολεί περίπου ένα χρόνο, όταν και πρωτογνώρισα την σημερινή νεολαία (12-18 ) απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποθέτω πως η τηλεόραση δεν είναι το καλύτερο μέσο για να γνωρίσεις μια τέτοια κοινωνική ροπή, για αυτό και ζητώ την βοήθεια σας... Σας διαβεβαιώνω πως η γενιά των 20ρηδων δεν έχει ιδέα για το τι αποκαλείται emo ή trendy και πραγματικά είναι κρίμα να υπάρχει τέτοιο χάσμα επικοινωνίας σε δυο πολύ συγγενικές ηλικιακές ομάδες.
Η ιδέα που έχουμε αποκομίσει, είναι οτι επικρατούν 3 βασικές τάσεις (συγχωρήστε με αν κάνω λάθος)
Όταν εμείς είμασταν στην ηλικία σας, έχω την εντύπωση οτι τα πράγματα ήταν αρκετά πιο απλά. Είμασταν οι ροκάδες(μαζί με τους μεταλάδες) , οι τρεντηδες, τα φλώρια και φυσικά υπήρχαν και ορισμένοι οι οποίοι κολλούσαν παντου. Το συγκεκριμένο post (ή μάλλον σεντόνι) έχει σκοπό να ρωτήσει εσας, ώστε ο γράφων να λάβει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
a. Definition of the terms: Emo, Trendy & Kagouras
b. Τι πιστεύουν, αντιπροσωπεύουν, επιδιώκουν;
c. Ποιά η επικρατούσα τάση;
d. Γιατί μισιούνται τόσο;
Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα...
TritonXS3
PS. Δεν σπουδάζω κοινωνιολογία ούτε κάνω research σε κάτι...
Το θέμα που ακολουθεί με απασχολεί περίπου ένα χρόνο, όταν και πρωτογνώρισα την σημερινή νεολαία (12-18 ) απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποθέτω πως η τηλεόραση δεν είναι το καλύτερο μέσο για να γνωρίσεις μια τέτοια κοινωνική ροπή, για αυτό και ζητώ την βοήθεια σας... Σας διαβεβαιώνω πως η γενιά των 20ρηδων δεν έχει ιδέα για το τι αποκαλείται emo ή trendy και πραγματικά είναι κρίμα να υπάρχει τέτοιο χάσμα επικοινωνίας σε δυο πολύ συγγενικές ηλικιακές ομάδες.
Η ιδέα που έχουμε αποκομίσει, είναι οτι επικρατούν 3 βασικές τάσεις (συγχωρήστε με αν κάνω λάθος)
- Emo: Η συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων, πολυδιαφημισμένη απο εκπομπές - σαβούρες τύπου Δρούζα κ.ο.κ, απο διαφημίσεις (Save the parrots) κλπ. Τα άτομα που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία δηλώνουν τόσο πικραμένα απο την σημερινή κοινωνική κατάσταση που καλύπτουν τα μάτια τους σε ένδειξη συμβολισμού και αποξένωσης. Μάλιστα, θελωντας να γνωρίσω τις συγκεκριμένες απόψεις παρακολούθησα μια εκπομπή στην οποία, ένας κύριος με βαμμένο μάτι και περίεργη κώμη έλεγε οτι θα προτιμούσε να κάτσει να τις φάει, απο το να συνεπλακεί και να δείρει κάποιον άλλο (πιθανώς απο την αντίθετη φραξιά ?) Εδώ θα ήθελα να παραθέσω και μια προσωπική μου εμπειρία: Τις διακοπές των Χριστουγέννων, επισκέφθηκα τους δικούς μου στην Αθήνα και αποφάσισα να βγω με τους φίλους μου στον κινηματογράφο. Αποφάσισα λοιπόν να βάλω το δερματινάκι μου, το κασκολάκι μου και να αναχωρήσω. Στο δρόμο όμως με κάλεσε η φύση και αποφάσισα να σταματήσω στις τουαλέτες του κινηματογράφου για ένα κατουρηματάκι... Μπαίνοντας στον χώρο, βλέπω μια κυρία η οποία με κοιτούσε με έντονο βλέμμα (σαν να της είχα σκοτώσει τη μάνα ενα πράγμα) και απευθύνεται σε μένα λέγοντας μου: "Αϊ στο διάολο, τσολιά!" Περίεργη συμπεριφορά αν μη τι άλλο, και απο ότι κατάλαβα την ενόχλησε το ντύσιμο μου... Αρκετά όμως με αυτήν την ομάδα...
- Trendy: Όταν εμείς φοιτούσαμε στο Λύκειο, τρέντηδες ήταν τα τυπάκια με τα περίεργα καρφάκια το space γυαλάκι και γενικά ήταν για εμάς οι τύποι οι οποίοι ήταν ολίγον απροσάρμοστοι. Απαραιτήτως ακούγαν ελληνικό λαϊκό με εκφάνσεις στο φάσμα της ελληνικής ποπ και τα "μπιτακια" τα οποία φυσικά ήταν οι mainstream επιταγές της τότε Pop-Dance σκηνής του εξωτερικού. Η αλήθεια είναι οτι τώρα έχω μπερδευτεί με την συγκεκριμένη ομάδα...Νομίζω οτι είναι ο ορκισμένος εχθρός της φραξιάς των emo και για κάποιο λόγο (άγνωστο για εμέ) θέλουν να τους δείρουν, χωρίς όμως να ακολουθούν τα πατροπαράδοτα έθιμα της γενιάς μας.
- Κάγκουρες: Την συγκεκριμένη κατηγορία την άκουσα με έκπληξη πριν κανένα 4 μηνό... Εμείς θυμάμαι λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε κάγκουρες, τους δήθεν. Πχ ο τύπος με το τσίτα-ουάουα-κωλόφτιαγμένο-μεγαμάτοηχοσύστημα-και απλώστρα απο πίσω, αμάξι ή ο τύπος που σου έλεγε been there, done that κ.ο.κ Απο όσο έχω καταλάβει οι κάγκουρες μισούν και τους emo και τους trendy, αδυνατώντας και πάλι όμως να βρω τον λόγο
Όταν εμείς είμασταν στην ηλικία σας, έχω την εντύπωση οτι τα πράγματα ήταν αρκετά πιο απλά. Είμασταν οι ροκάδες(μαζί με τους μεταλάδες) , οι τρεντηδες, τα φλώρια και φυσικά υπήρχαν και ορισμένοι οι οποίοι κολλούσαν παντου. Το συγκεκριμένο post (ή μάλλον σεντόνι) έχει σκοπό να ρωτήσει εσας, ώστε ο γράφων να λάβει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
a. Definition of the terms: Emo, Trendy & Kagouras
b. Τι πιστεύουν, αντιπροσωπεύουν, επιδιώκουν;
c. Ποιά η επικρατούσα τάση;
d. Γιατί μισιούνται τόσο;
Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα...
TritonXS3
PS. Δεν σπουδάζω κοινωνιολογία ούτε κάνω research σε κάτι...